РЕЦЕПТ: СМАЧНИЙ КАКАО-ПИРІГ

Posted By: Vanesa Holeckova In: Tipy a triky On: Hit: 56598

РЕЦЕПТ: СМАЧНИЙ КАКАО-ПИРІГ

Ви теж не можете встояти перед солодким і це ваша найбільша спокуса? Тоді приготуйтеся, адже цей какао-торт гарантовано буде неперевершеним.

Какао-торт - це солодкий випечений десерт, який формується за допомогою спеціальної форми для випічки. Він має давню традицію, а найдавніший рецепт походить з кулінарної книги Маркса Румпольта від 1581 року. У книзі він описував його як торт у формі капелюха. У Франції, в ельзаському селі Рібовілле, у другу неділю червня навіть проводять щорічне свято торта Fete du Kougelhopf - фестиваль торта.

Торт часто нагадує нам про дитинство, про наших мам і бабусь, які випікали його з любов'ю і неповторністю. Згадайте про це і спечіть торт, який порадує не тільки ваші смакові рецептори, але й вашу родину. Ідеально підходить до ранкової кави та чаю. Спробуйте рецепт, який ми підготували для вас.

kakaova_babovka_recept

Для приготування какао-торту нам знадобиться:

  • 5 шт яєчного жовтка;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 пачка тростинного цукру зі смаком рому;
  • 2 ст.л. води;
  • 150 мл олії;
  • 5 яєчних білків;
  • щіпка солі;
  • 300 г борошна грубого помелу;
  • 2 ст.л. просіяного голландського какао Dr. Oetker;
  • 1 пачка розпушувача Dr. Oetker.

Нам все ще потрібні:

  • форма для торта (Ø 23 см);
  • електричний ручний віночок.

Процедура приготування какао-торту:

1. Для приготування тіста збити жовтки з цукром, тростинним цукром, водою та олією в мисці електричним ручним віночком на найвищій швидкості до утворення піни. Збити яєчні білки з сіллю до стійкої піни і злегка додати до жовткової піни. Додати борошно, змішане з какао та розпушувачем, і злегка збити вручну до однорідної маси. Викладіть тісто у форму для випікання, змащену спреєм Backspray, відповідно до інструкцій на упаковці. Поставте в розігріту духовку і випікайте.

Електродуховка: 170 °C

Духова шафа: 150 °C

Газова духовка: 170 °C

Час приготування: 50 мінут

2. Дати пирогу охолонути у формі близько 10 хвилин. Потім обережно виймаємо його.

kakaova_babovka

Увага! Під час виймання пирога з духовки використовуйте кухонні рукавички або рушники, щоб запобігти небажаним опікам.

kuchynske_rukavice

Ми віримо, що наша стаття з рецептом поповнить ваш домашнє меню. Також пропонуємо вам переглянути нашу категорію товарів для кухні.

Якщо вам сподобалася та була корисна стаття, не соромтеся поділитися нею в соціальних мережах або залиште нам коментар.

Завжди з вами EMI SHOP UA.



Comments

Leave your comment